Tilbake til artikkler

Greenpoint, Brooklyn

Ikke så gentrifisert som Williamsburg – ikke så hipt som Bushwick.. i Greenpoint dyrker man heller den gode nabolagsfølelsen. Bydelen byr på en sunn miks av spesialiserte kaffebarer og tradisjonelle kaféer. Brygg tok en tur rundt i nabolaget, og snakket med fem kreative kaffeentusiaster om kaffe og livet i Brooklyn.
Budin

Hvem?
Crystal Pei
Hva?
Deleier Búdin
Hvor?
Búdin

Hva er historien bak Búdin?
Vi er tre deleiere som alle har bodd i Skandinavia, når vi oppdaget at New York ikke hadde en spesialisert kaffebar med fokus på skandinavisk kaffe så vi bestemte oss for å gjøre noe med det. Målet vårt er å tilby kaffe fra de beste skandinaviske brenneriene, som Tim Wendelboe, Koppi og Drop. Vi har også et fantastisk lite utvalg skandinavisk øl. Det går gjetord om lakrislatten deres, kan du fortelle om den?

Med denne drinken ønsker vi å pay homage til den skandinaviske lakriskulturen, men det er også litt tilfeldig at lakrislatten ble funnet opp. Vi ønsket å ha en signaturdrink på menyen, så det ble eksperimentert med noen smaksprøver vi fikk tilsendt fra Johan Bülow som vi oppdaget at smakte fantastisk. Vi bruker Tim Wendelboes Finca Tamana som base, sammen med fløyelsmyk melk og den salte lakrissmaken skaper en balansert drink som kundene ikke får nok av.

Hvordan ser klientellet ut?
Siden vi var de første til å fokusere på skandinavisk kaffe i USA, kommer det mye folk fra kaffeindustrien som ønsker å smake på disse kaffebønnene. Men vi er også en nabolagskafé som serverer alle slags espressobaserte kaffer og iskaffer. Du kan si Búdin fungerer som en kombinasjon av en kaffelab og en nabolagskaffe, folk kommer hit for å drikke skandinavisk aeropress, men også for å jobbe, for å henge og møte venner. Dette er en god balanse vi er veldig fornøyde med. Også skal vi ikke glemme at det bor mange skandinavere i nabolaget, og for dem blir vi som et slags home away from home.

Dere samarbeider også med et par lokale kaffebrennerier?
Ja, vi får kaffebønner fra Heart Roasters i Portland som brenner kaffe basert på den skandinaviske profilen. Vi serverer også kaffe fra Lofted i Bushwick, de er venner av oss og brenner kaffe som spesifikt matcher vår profil.

Hvilken kaffe selger dere mest av?
Tim Wendelboe er definitivt vår bestselger… fordi.. han er den han er. Han kom hit og deltok på et arrangement sammen med oss, noe som var helt fantastisk. Men Heart Roasters espresso er også populær, og vi lar alltid kundene få velge mellom de to. Hva er din personlige favoritt? Jeg liker Tim Wendelboes Finca Tamana veldig godt, det er en av hans signaturkaffer. Ikke bare har han skrevet en bok om den, han jobber tett med bøndene, og hvert år blir denne kaffen bare bedre og bedre. Så det er en av mine absolutte favoritter. Kan du anbefale en annen kaffebar i Greenpoint? Vi har venner som driver Propeller Coffee nede i gata, og de gjør en fantastisk jobb med australsk-style kaffe. Det er et veldig koselig sted, med flyvertinneeffekter fra 60-tallet.

Hva er spesielt med kaffekulturen i Brooklyn?
Mange Brooklynites er frilansere og trenger et sted å jobbe, noe som farger kaffescenen her. På Manhattan tar man gjerne en kaffe to-go, mens her tar man seg bedre tid, henger en stund, og setter pris på god service. Kaféene i Brooklyn preges av en sterk nabolagsfølelse, akkurat som her hos oss.


Homecoming

Hvem?
Max Schubert
Hva?
Kunstner
Hvor?
Homecoming

Hva drikker du?
Traktekaffe.

Hvorfor er du her?
Jeg kommer hit nesten hver dag, det er veldig lettvint siden jeg har et kunsterstudio rett nede i gaten.

Hva er unikt med Homecoming?
Kombinasjonen av kaffe og planter er veldig spesiell, jeg føler at jeg får to butikker i én. Det er et kult sted med en bra atmosfære. Også er kaffen veldig god.

Har du andre favorittkaféer i området?
I tillegg til Homecoming pleier jeg å gå på Champion Coffee som er en litt mer normal kaffebar.

Hva er spesielt med kaffekulturen i Brooklyn?
Det faktum at det er så mye av det, man kan få god kaffe overalt. Det er så mye god kaffe i Brooklyn at man nesten tar det for gitt. Smaksløkene blir bortskjemte og kjenner ikke til alternativet.

Hvorfor liker du Greenpoint?
Jeg bor i Bushwick, men jobber her i Greenpoint. Det er godt å komme hit fordi alt er renere, penere og lysere. Det føles som om det alltid henger en grå sky over Bushwick, slik er det ikke her.


Upright-coffee

Hvem? 
Timmy Wood
Hva?
Barista
Hvor?
Upright Coffee

Hva liker du med å jobbe her?
Jeg liker at dette er en nabolagskafé. Tidligere jobbet jeg på Manhattan hvor det var mest forettingsfolk, klientellet her er mye hyggeligere.

Hva er klientellet til Upright Coffee?
Det bor mange kunstnere og musikere her i Greenpoint, men vi har alle slags kunder fra lærere til forretningsmenn – som alle bor innenfor en radius på et par kvartaler.

Hva slags kaffe bruker dere?
Vi serverer fantastisk kaffe fra Brooklyn Roasting Company som er et kaffebrenneri i Dumbo. Dette er et lite sted så vi serverer kun traktekaffe og noen espressobaserte drinker, samt noen få kaker. På denne tiden av året selger vi mest iskaffe. Hva drikker du selv? Jeg liker best en klassisk americano.

Hva er spesielt med kaffekulturen i Brooklyn?
Det finnes ikke dårlig kaffe her, så det eneste valget man har er bra kaffe. I Greenpoint er det fem-seks fantastiske kaffebarer, og alle har sitt eget stamsted. Dessverre har dette begynt å forandre seg med inntog av Starbucks og Dunkin Donuts.

Hva er ditt stamsted?
Jeg bor i nærheten av Toby’s Estate i Williamsburg, så jeg går ofte dit når jeg har fri. Kaffen er kanskje litt dyr, men den er veldig bra.


Grumpy

Hvem?
James Graf
Hva?
Creative Director
Hvor?
Café Grumpy

Hvorfor er du her?
Koffein, enkelt og greit. Jeg bor i nærheten, og fikk lyst på en iskaffe.

Hva liker du med dette stedet?
Jeg liker dette stedet fordi det er så nærme leiligheten min, og fordi det det stille og rolig slik at jeg får jobbet. Jeg kommer hit cirka én gang i uken.

Hvilke andre kaféer i området liker du?
Jeg liker Cup, også går jeg ofte til en av kaffebarene på på Manhattan Ave. WTF i Fort Greene er også veldig bra. Hvor jeg ender opp handler ofte om hvor jeg er på vei, og slik tror det er for mange i New York.

Hva er spesielt med kaffekulturen i Brooklyn?
Det er bra at vi har mange gode kaffebarer, men det er også et tegn på gentrifisering av nabolaget. Jeg føler at man kan få den samme koppen med kaffelatte, eller håndbrygg, uansett hvor man drar i verden, og det er synd. Alt begynner på en måte å bli det samme.

Hva er unikt med Greenpoint?
Greenpoint føles som old school New York, men også nytt på samme tid. Vi har et etablert polsk samfunn her, men også en ny fremvoksende kultur og en tilstrømning av yngre mennesker. Det er også veldig nære Manhattan, som er fint.


Brooklynlabel

Hvem?
Dylan Gelula: Skuespiller
Hva?
Skuespiller
Hvor?

Brooklyn Label

Hva drikker du?
Jeg drikker gurkemeiete, men jeg er veldig glad i kaffe altså.

Hvorfor er du her i dag?
Det er faktisk første gang jeg er her. Han jeg bor hos har ikke wi-fi, så jeg kommer hit for å bruke internett. Men førsteinntrykket er veldig bra, det virker som et kjempefint nabolagssted.

Hva er din favorittkafé?
Jeg er faktisk fra Los Angeles, min favorittcafe der er LA Hill Coffee. Her i Greenpoint har jeg falt for Homecomings fantastiske kombinasjon av kaffe og planter.

Hva er forskjellen på kaffekulturen i LA og New York?
Kaffescenen i New York er mye bedre enn i LA. I LA har vi en bilkultur, mens her i New York er det mer av en gatekultur, noe som gjør det mye lettere å bare stikke innom en kaffebar. I LA lager man oftere kaffe hjemme.

Hva synes du om nabolaget?
Jeg har vært her i en måned for å filme en tv-serie, og det er et dødskult nabolag, jeg kan ikke tro at noen vil si noe annet. Jeg anbefaler Greenpoint på det sterkeste.