Tilbake til artikkler

Brunsj på Errol Street

I en by der kaffe er religion, og hvert gatehjørne byr på en unik kaffeopplevelse, er det vanskelig å vite hvem som kan tilby den beste kaffeopplevelsen. Om man bedømmer det ut i fra lengden på køen for å få bord, stiller Auction Rooms sterkt i konkurransen om Melbournes kaffetørste brunsjgjester.

Du rusler gjerne nedover gaten Errol Street i bydelen North Melbourne for å finne deg en plass som egner seg for en kaffe og litt ‘attåt’. Gaten bugner nemlig av ulike spisetilbud, en miks av internasjonale restauranter og koselige fortauskafeer. Det er likevel ett bygg som skiller seg ut fra mengden. På utsiden kan det minne om en saloon fra en western-klassiker, på innsiden finner du en meny av ypperste klasse.

Artikkel 1280x750px30

Auction Rooms tar navnet fra bygget det er lokalisert i. Det gamle auksjonshuset har fått lov til å beholde mye av sin gamle fasade, men innsiden byr på et rustikt og industrielt interiør som skaper en avslappet og moderne følelse. Det er åpent, luftig og høyt under taket, og robuste bærebjelker og naturlige materialer fungerer som en fin kontrast til de metalliske lampene som henger fra dem. Bare murvegger og gammelt treverk sender tankene tilbake til en svunnen tid, mens moderne vrier på interiøret bidrar til en helt spesiell atmosfære.

Uansett hvor spektakulært interiøret er, er det maten og kaffen som er de virkelige stjernene her. Menyen har et godt rennomé, og er hovedgrunnen til at Auction Rooms er et av de mest populære brunsjstedene i byen. Særlig i helgene er det en god del folk her, og det er ikke uvanlig å møte på en 40 minutter lang kø utenfor lokalene. Det at folk velvillig venter ut tiden, stående i den kalde vinterluften, sier dog sitt om kvaliteten du kan vente deg. Det relativt rimelige prisnivået tiltrekker folk av alle slag, men selv når stedet er fullt, er det ikke vanskelig å holde en samtale gående rundt et av de romslige bordene.

Artikkel 1280x750px34

Menyen kan friste med alt fra pannestekt ørret med posjert egg og grapefruktsalat, til franske arme riddere med hvit sjokoladekrem, og er verdt turen alene.

Selv om mange kommer for maten sin del, er det likevel kaffen som vil etterlate det sterkeste inntrykket. Med et solid og variert utvalg bønner av høy kvalitet, vil selv den enkleste kopp med ferskbrygget kaffe gjøre deg glad i hele kroppen. Auction Rooms, eier av kaffebrenneriet Small Batch som har sitt brenneri litt lenger ned i gaten og er stolte av sitt nøye utvalg av filterkaffe.

Det er ikke det at det er vanskelig å oppdrive en god kopp kaffe i Melbourne, Australias kaffehovedstad. Du finner en verdig kaffekopp på hvert gatehjørne. Auction Rooms byr likevel på en helt spesiell atmosfære som gjør det mulig å sitte der i timevis, og kaffen så god at det er vanskelig å si nei til en kopp til. Du tror kanskje du har drukket din kaffekvote for dagen, men i det servitøren spør om det skal være noe mer, innser du at kaffen på Auction Rooms er for god til å takke nei til.

Artikkel 1280x750px32

Artikkel 1280x750px31

Artikkel 1280x750px33