Tilbake til artikkler

Cental hotel & Café

Ett dobbeltværelse. En kafé som er mindre en badet ditt. I københavns kanskje minste hus finner du et hotell så hjemmekoselig at til og med de lokale flytter inn.

Se for deg en kafé med så mye sjel at alle som kommer inn ikke kan la være å smile. Slik beskriver Emily hos Central Hotel & Café stedet hun jobber. Her finnes det ikke sure dager. I andre etasje ligger hotellets fineste og eneste hotellrom, et koselig værelse som gir fornemmelse om blått hav og en gammel båtkabin. Fra det mørke treverket til blomstene i vinduet – ingen detaljer er overlatt tilfeldighetene.

Tilbake i førsteetasje sitter stamkunden Troels, hit kommer han hver eneste dag, han har til og med overnattet på rommet i etasjen ovenfor. Det er det overraskende mange Københavnere som har gjort, i tillegg til amerikanere på bryllupsreise og nordmenn ute etter et litt annerledes danmarksbesøk. Troels drikker en varm sjokolade av den klassiske sorten, men her lages det også cappuccinoer på bønner fra Risteriet, milkshakes og banansplitt på økologisk iskrem. På Central Hotel & Café er det ikke bare lov å synde, det er meningen. Det lille huset oser så mye sjarm at den gode følelsen vil bli med deg resten av dagen, de små pariserbordene på fortauskanten utenfor, det nostalgiske skiltet på toppen av et skiferdekket tak, de små sukkertøyene på disken, eller hotellets eget kosmetikksett – hvis du er så heldig å overnatte her. Hadde vi delt ut Michelinstjerner hadde dette stedet fått to – det er verdt en omvei. Så da er det bare å leggen turen innom Vesterbro neste gang du befinner deg på denne siden av Skagerak.

Artikkelfoto_1 Artikkelfoto_2Atikkelfoto_3Artikkelfoto_5Artikkelfoto_4