Tilbake til artikkler

Den første koppen

Å gå ut døren for dagens første kaffe kan være et sårbart øyeblikk i et menneskes liv, denne sårbarheten kan fort snike seg med videre inn i kaffebaren og dagens kanskje aller første sosiale møte. Hos Tim Wendelboe kan de fortelle at nedbrutte mandagstryner byttes ut med forventningsfulle smil så fort fredagen kommer, men hvordan er ståa på en helt vanlig tirsdag?
Artikkel_02

08.35 Kåre Blakstad & Ibsen – Tim Wendelboe
– Jeg tar morgenkaffen, en Hunkute, hos Tim i dag fordi jeg har gått tur i området, sier Kåre og peker på hunden Ibsen. Det er en fin plass å stoppe på veien hjem, de har god kaffe. Jeg går alltid, hundre prosent, på kaffebar om morgenen istedenfor å lage kaffe hjemme. Morgenkaffen er en veldig deilig greie, man får startet dagen på en fin måte, det er et ritual. Møtet med baristaen blir ofte mitt første sosiale møte, jeg synes det er utrolig hyggelig, det er som regel veldig smilende, glade folk. Dette er folk i servicenæringen man treffer på et veldig tidlig tidspunkt, men som fortsatt har veldig mye glede å gi, jeg føler at jeg som regel blir møtt med et smil. Det er en bra start på dagen altså, jeg liker det å gå innom en kaffebar.

Artikkel

09.40 Thea Urdal – Supreme Roastworks
– Jeg merker jeg burde ha drukket kaffe før du stiller meg disse spørsmålene, ler Thea mens hun egentlig er på vei ut døren med en sort kaffe i hånda. Jeg drikker ikke kaffe hver dag, det handler mer om at det er hyggelig å gå hit, enn at jeg trenger koffein. Jeg kommer nok hit to-tre ganger i uken. Det er veldig trivelig å møte baristaene om morgenen, men det er kanskje også fordi jeg kjenner dem godt. Det er en veldig vennlig start på dagen. Jeg har også jobbet en del på kaffebar selv, og de første timene på dagene er de mest hyggelige for samtlige involvert i prosessen, tror jeg. Her føler jeg at det er veldig direkte kontakt mellom baristaene og kundene, det er incentiv for at man skal engasjere hverandre.

Artikkel_01

10.30 Stina Baklid – Kaffebrenneriet Markveien
– Jeg har kommet hit i dag fordi jeg var på Espressohouse i går, ler Stina beskjedent. Jeg synes de har veldig bra kaffe her, også er stemningen veldig god om morgenen. Men jeg går ikke på kaffebar hver eneste morgen, det blir litt dyrt. Hjemme drikker jeg alltid te, men når jeg skal ut i møte, eller sette meg ned for å jobbe, pleier jeg å gå på kaffebar – da blir det en latte. Jeg trenger ikke kaffe for å komme i gang, det blir mer en sånn kosesak om morgenen. Det er mye roligere og koseligere på kaffebar om morgenen enn ellers på døgnet, folk sitter litt og jobber her og der. Det første møtet med baristaene er hyggelig, de er både søte og blide, så jeg er veldig fornøyd med dem. Jeg tror jeg aldri har møtt en sur barista før, de har nok tatt morgenkaffen før oss andre.