Tilbake til artikkler

Håndverkerne: Zac Tuckett

Hva er historien bak Six Impossible Things?
Min introduksjon til kaffe kom gjennom kald dryppkaffe som jeg prøvde fordi jeg syntes bryggeprosessen og utstyret var spennende. Jeg ble fasinert av glasset og strukturen. Jeg likte kald dryppkaffe så godt at jeg kjøpte en kaldbrygger fra Hario som kom levert sammen med et kjedelig plastikkstativ. Det tok ikke lang tid før kjøkkenet mitt forvandlet seg til et kaffelaboratorium fylt med kaffe og design.

Artikkel

På samme tid hadde jeg også begynt å lage smykker ved å ta i bruk en rekke økologiske materialer, som en fugleskalle, selribbe, hjortekjeve og dyretenner. Så på dette tidspunktet hadde jeg to hobbyer, kaffe og design.

Interessen for kaffebrygging vokste seg så stor at jeg begynte å stå opp veldig tidlig slik at jeg kunne brygge noen kanner før jeg dro på jobb. Fordi jeg brygget flere typer kaffe hver morgen kom jeg ofte for sent, jeg bestemte meg derfor for å kombinere mine to hobbyer og designe mitt første håndbryggstativ. Det var et stativ med plass til tre bryggere, og det inkorporerte en hjortekjeve for å holde kaldbryggeren på plass. Jeg elsket å bygge det, og jeg elsket å bruke det – jeg kom ikke lenger for sent på jobb.

Rett etter at jeg bygget dette første stativet, begynte jeg å planlegge mitt andre, mitt tredje og mitt fjerde stativ. Plutselig rant dryppkaffe gjennom kuskaller og kjevene på krokodiller.

Til slutt kunne jeg rett og slett ikke få plass til flere stativer i huset, det var da jeg begynte å dele mine ideer og stativdesign med andre på Instagram. Responsen var overveldende, og jeg begynte å motta bestillinger med en eneste gang.

Jeg så et behov for å gi arbeidene mine et navn, et navn som kunne romme all galskapen av hva jeg kunne komme til å finne på. Lewis Carrol ga meg et slikt navn gjennom et sitat fra the Red Queen: “Why, sometimes I’ve believed as many as six impossible things before breakfast.”

Siden da har jeg laget stativer som har blitt brukt av Lavazza under Melbourne Cup – et sofistikert internasjonalt hesteløp, så vel som stativer for kafeer og hjemmebryggere.

Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut for deg?
Jeg starter dagen klokken seks om morgenen da jeg snubler bort til kaffekannen og starter min favorittdel av dagen. Så leser jeg gjennom e-post og vedlikeholder Instagram-kontoen mens jeg nyter kaffen. Deretter er det avgårde på jobb som fotpleiespesialist, hvor jeg distraherer meg selv igjennom dagen ved å tenke på nye bryggemetoder, nye håndbryggstativer og produktbestillinger. Når arbeidsdagen er ferdig stopper jeg kanskje innom jernvarehandelen på veien hjem, der kjøper jeg deler til mitt neste design. I helgene jobber jeg som barista, men ellers er dagene like.

Hvordan ser din arbeidsplass ut?
Jeg lager bryggestativene hjemme hos meg selv, på kjøkkenet og i stua – så min arbeidsplass kan bli ganske kaotisk. Det ligger ofte hodeskaller, jernvarer, samt ting og tang strødd utover gulvet.

Hva er ditt favorittredskap?
Det er litt uvanlig, men mitt favorittredskap er skalpellen! Den har vært enormt hjelpsom for å lage hodeskaller, men også for å ferdiggjøre de siste detaljene på bryggestativene. På andreplass over favorittredskaper kommer kobberklipperne.

Hva inspirerte bryggestativene du lager?
Min kompis, Matty De Angelis, har vært en stor inspirasjonskilde. Han har ofte brainstormet ideer sammen med meg, og han er selv en slags kaffelegende.

Hva er ditt forhold til kaffe?
For meg handler kaffe egentlig om hele prosessen. Jeg blir mest fasinert av historien bak den koppen med kaffe som står foran meg, hvordan bønnene ble kultivert, hvordan de ble prosessert, brent og brygget. Men det handler også om hvem jeg deler kaffen med, den sosiale interaksjonen og nettverket man får gjennom kaffe er rett og slett fantastisk. Noen av de mest interessante menneskene jeg har møtt, har jeg møtt som følge av min deltagelse i kaffeindustrien. Det skal også nevnes at jeg er glad i vitenskapen bak kaffe.